ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER HAMURLU YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Hamurlu yeşil mercimek çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamurlu yeşil mercimek çorbası tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek 5 su bardağı su 1 soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı 50 gr kıyma 1 çay kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz Hamur için: 1 su bardağı un 1 yumurta 1 kahve fincanı ılık su 1 çay kaşığı tuz Sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

Hamurlu yeşil mercimek çorbası Nasıl Yapılır

Unu hamur tahtasına döküp ortasını açın. Yumurta, ılık su ve tuzu ilave edip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirin. 

Hamurun üzerine un serperek kalın bir yufka şeklinde açın. Kareler halinde kesin. Mercimeği akşamdan ıslatıp süzün. 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hamurları ekleyip pişirin. 

Soğanı soyup ince ince doğrayın ve tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip koyu bir sos kıvamını alıncaya kadar pişirin. 

Kıymalı sosu kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Sos için; tereyağını küçük bir tavada eritip tozbiberi ekleyin. Çorbaya ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Şefin Yorumu : SOFRALARIN ŞİFA KAYNAĞI
Türk mutfağında özel bir yeri olan çorbalar, hem şifa kaynağı hem de giriş yemeği olarak kabul edilir, düğün ve iftar sofralarında mutlaka bulunur.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.