ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER FELLAH KÖFTESİ

Fellah köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fellah köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 yumurta akı
  • Tuz

Sos için

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3~4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Fellah köftesi Nasıl Yapılır

Bulguru çukur bir kaba aktarın. Üzerine kimyon, pul biber, salçalar ve tuzu ekleyin. Karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bu şekilde 15 dakika bekletin. Bulgur yumuşayınca karışımı iyice yoğurun. Un ve yumurta akını da ekleyin. Tekrar yoğurun. Karışımdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde (ara sıra elinizi soğuk suya batırarak) yuvarlayın. Üzerini baş parmağınızla hafifçe bastırıp çukur oluşturun. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip birkaç taşım daha kaynayınca içine köfteleri ekleyin. 5-6 dakika haşlayıp süzün. Sosu için, zeytinyağını ısıtıp kıyılmış sarımsakları kısık ateşte kavurun. Salçaları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Sosu köftelerin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.