ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER FASULYE EZMESİ

Fasulye ezmesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fasulye ezmesi tarifi için malzemeler

  • 250 gr kuru fasulye
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 5 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Fasulye ezmesi Nasıl Yapılır


Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp soğuk su ilave edin ve elinizle ovuşturarak kabuklarını çıkarın. Fasulyeyi robotta püre halinde ezin. Maydanozu temizleyin.

Bir kapta yumurta sarısı, hardal, şeker, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve biberleri çırpın. Fasulyeye ilave edip karıştırın. Düz bir tabağa alıp kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.