ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER ÇAM FISTIKLI HUMUS

Çam fıstıklı humus

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çam fıstıklı humus tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı (70 ml) tahin
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük limon
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Çam fıstıklı humus Nasıl Yapılır

Haşlanmış nohutları, tahini, sarımsağı, limon suyunu, ılık suyu ve tuzu pürüzsüz bir macun kıvamına gelinceye kadar mutfak robotunda iyice karıştırın. Gerekirse içine biraz daha ılık su ilave edin. Hazırladığınız karışımı bir servis tabağına alın. Orta boy bir tavada zeytinyağı, çam fıstığı ve pul biberi kavurup humusun üzerine gezdirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.