ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BULGURLU, ÇAM FISTIKLI VE KUŞ ÜZÜMLÜ YAPRAK SARMA

Bulgurlu, çam fıstıklı ve kuş üzümlü yaprak sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu, çam fıstıklı ve kuş üzümlü yaprak sarma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr asma yaprağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 su bardağı sıcak su

Bulgurlu, çam fıstıklı ve kuş üzümlü yaprak sarma Nasıl Yapılır

Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanların kabuklarını soyup mutfak robotunda kıyın. Tavaya alıp zeytinyağı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyerek kavurun. Bulgur, kuş üzümü, dolmalık fıstık, şeker, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. 2 bardak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Yaprakların içine malzemeyi paylaştırıp sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizin. 1.5 bardak sıcak su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, bir çay kaşığı şeker ve tuzu bir kasede karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yarım saat pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.