ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BATIRIK

Batırık

Batırık

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Batırık tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Islatmak için ılık su
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 adet kırmızı soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 orta boy domates (Veya 2 yemek kaşığı kurutulmuş toz domates)
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 2 adet yeşil biber (Dilimlenmiş)
  • 1.5 adet limonun suyu (İsteğe bağlı artırılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Nar ekşisi

Batırık Nasıl Yapılır

Anamur Mersin bölgesinin Çiğ köfte kıvamında nefis  batırıkını mutlaka deneyin.

  • Bulguru derin tepsiye koyun, ılık suyla ıslatıp kapağını kapatın ve 20-25 dakika bekletin. 
  • Tavada kısık ateşte tahini çektirin.
  • Islatılmış bulgura kuru soğanı, salçayı, soyulup doğranmış domatesi, kimyon ve kırmızı pul biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. 
  • Tahini katıp tekrar yoğurun. Taze soğan, maydanoz, tuz ve limon suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli verin ve servis tabağına alın. 
  • Nar ekşisini batırıkın üzerinde gezdirin. Marul, turşu veya domates salatasıyla servis yapın.

Seydişehir yöresine ait batırık tarifi için tıklayın


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.