ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BARBUNYA PİLAKİ

Barbunya pilaki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya pilaki tarifi için malzemeler

  • 500 gr barbunya
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 küçük patates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Barbunya pilaki Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Barbunyaları bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip barbunyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp süzün.

Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Havuç ve patatesin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Havucu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. En son tuz, karabiber ve patatesi de ilave edin. Bir litre sıcak su ekleyip kaynatın ve orta ateşe alıp 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.