ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BANDUMA (KASTAMONU)

Banduma (Kastamonu)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Banduma (Kastamonu) tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 4 kuru yufka
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 litre tavuk suyu
  • 100 gr tereyağı

Banduma (Kastamonu) Nasıl Yapılır

Nohudu bir gün önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Tavuk etini haşlayın. Suyunu süzüp iri parçalar şeklinde koparın. Yufkaları üç parmak genişliğinde sarın ve dört parmak genişliğinde kesin. Fırın tepsisine yayıp kızarana kadar pişirin. Yufkaları tavuğu haşladığınız suyla ıslatın ve servis tabağına alın. Tereyağını tavada kızdırın. Tavuk suyuyla ıslattığınız yufkaların üzerine önce haşlanmış nohudu daha sonra tavuk etlerini ekleyin. Üzerlerine tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.