ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER AŞURE

Aşure

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aşure tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 200 gr kuru kayısı (yıkanmış ve ufak doğranmış)
  • 50 gr kuş üzümü
  • 200 gr çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 kg toz şeker

Üzeri için

  • File badem
  • Bütün Antep fıstığı
  • Kavrulmuş çam fıstığı
  • Kurutulmuş karışık meyve

Aşure Nasıl Yapılır

Aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce aşurelik buğdayı büyük bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Nohut ve kuru fasulyeyi yıkayıp aynı tencereye alın. Bir-iki taşım kaynatın. 8-9 saat dinlendirin. 8 saat sonra buğday, nohut ve fasulyeyi tekrar pişirin. Tencerelerdeki su azalırsa sıcak su ekleyin. Buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. Bir süre pirinçlerle beraber pişirin. Hepsi pişince nohut ve kuru fasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Çekirdeksiz kuru üzüm, kuş üzümü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp üzerini dilediğiniz kuru  meyve ve yemişlerle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.