ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER AFRODİZYAK YEMEK TARİFLERİ ÇİKOLATALI KREM KARAMEL

> ÇİKOLATALI KREM KARAMEL
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı krem karamel tarifi için malzemeler
  • Yarım litre süt3 yumurtaYarım su bardağı tozşeker1 çorba kaşığı kakao1 limonun rendelenmiş kabuğuKaramela için: Yarım su bardağı tozşeker1 çay bardağı suSos ve süsleme için: 200 gr beyaz çikolata
Çikolatalı krem karamel Nasıl Yapılır

Yumurtaları bir kaba kırıp iyice çırpın. Sütü bir tencereye alıp tozşekerle kaynatın. Kakaoyu ekleyip karıştırın ve sütü ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Çırpılmış yumurtaları ve limon kabuğunu ılık süte ekleyip karıştırın.

Karamelayı hazırlamak için; tozşekeri bir tavaya alıp kısık ateşte kahverengileşinceye kadar pişirin. Su ekleyip kaynatın. Karamelayı küçük kalıplara azar azar paylaştırın. Üzerine yumurtalı sütü boşaltın. Yüksek kenarlı bir fırın tepsisine kalıpları yerleştirin. Kalıpların yarısına gelecek kadar su ekleyip sıcak fırına verin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 

Kalıpları fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca kalıpları buzdolabında soğutun. Beyaz çikolatanın birazını süsleme için rendeleyin. Kalanını benmari usulü eritin.

Krem karamelleri düz servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Çevresine erimiş beyaz çikolata gezdirin. Üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.