YUVALAMA

10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yuvalama tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Nane

Köftesi için

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Tuz
  • Karabiber
Yuvalama hazırlanışı

Köftesi için, pirinci 1 saat önceden kaynar suda bekletip suyunu süzdürün. Mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyin. Pirinç, soğan, kıyma, tuz, karabiber ve irmiği birlikte yoğurun. Küçük köfteler hazırlayıp kaynar suda 15 dakika haşlayın. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Suyunu süzdürüp et ile birlikte pişirin. Süzme yoğurdun içine yumurta ve unu ilave edip mikserle çırpın. Soğuyan et suyuna yavaş yavaş ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Köfteleri ilave edip birkaç dakika kaynatın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp nane ile karıştırarak ilave edin. Sıcak servis yapın.

Yoğurdun kesilmemesi için, süzme yoğurt terbiyelendikten sonra mutlaka soğutulmuş et suyuna ilave edilmeli.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!