ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ YAYLA ÇORBASI

Yayla çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yayla çorbası tarifi için malzemeler

  • 8 su bardağı et suyu
  • 1.5 kahve fincanı un
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yayla çorbası Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzün. Et suyunu tencereye aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Derin bir kasede yoğurt, 1 yumurtanın sarısı ve unu çırpın. Kaynamakta olan et suyuna azar azar ekleyerek koyu bir kıvam elde edinceye kadar sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

Üzeri için tereyağını tavada eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine tereyağında kavrulmuş baharatı gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:49:23

Kızartmanın yanına bayılan biri olarak :) Sizlere teşekkür ederim. Bekarlar çok yararlanır sizlerden

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.