ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ UN ÇORBASI

Un çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Un çorbası tarifi için malzemeler

  • 8 su bardağı tavuk suyu 2 kahve fincanı un 30 gr tereyağı Üzeri için: 1 salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 kase ufalanmış lor peyniri

Un çorbası Nasıl Yapılır

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir.

Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:36

Ankara'da ki günlerimde çok yediğim bir çorba :) tarif için teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.