ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI

Şehriyeli yoğurt çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şehriyeli yoğurt çorbası tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yumurta sarısı
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kurunane
  • Tuz

Şehriyeli yoğurt çorbası Nasıl Yapılır

Tel şehriye, 2 su bardağı su ve zeytinyağını tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Geniş bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve unu çırpın. Karıştırarak azar azar suyu ilave edin ve bu karışıma şehriyeye ekleyin. 10 dakika kaynatıp haşlanmış nohutları ilave edin. 15 dakika daha pişirin.

Tereyağını eritip kuru naneyi ekleyin. Çorbadan 1 kepçe kadar alıp naneli tereyağına ekleyin ve çorba tenceresine aktarıp karıştırın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:49:42

tarif için teşekkürler ellerinize sağlık

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.