PİRİNÇ ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinç çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 kahve fincanı gülsuyu(safranı demlendirmek için)
  • 1 tutam safran
  • 4 su bardağı süt
  • 4 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
  • 4 çorba kaşığı kırık pirinç
  • 30 gr bal
  • 45 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Pirinç çorbası hazırlanışı


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Gül suyu ve safranı bir kasede karıştırıp rengini ve kokusunu iyice bırakana kadar 2-3 saat bekletin.

Pirinci bol suyla yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Et ya da tavuk suyu, süt ve tuz ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika haşlayıp bal, tereyağı, karabiber ve safranlı gül suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp kaselere paylaştırarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!