Pırasa Çorbası

Pırasa Çorbası
02 Aralık 2023

Nergisgiller familyasından olan pırasanın ana vatanı Akdeniz ülkeleridir. Türkiye'de en çok Bursa ve İzmir çevresinde yetiştirilir. Buzdolabında 2 3 ay boyunca saklanabilen bu sebze, genellikle kış aylarında tüketilir. Kanser hücrelerine karşı koruyucu bir etkisi vardır. Aynı zamanda antioksidan özelliği de gösterir. İçeriğindeki mineraller sayesinde kalp hastalıkları riskini düşürür. Genellikle çocuklar tarafından sevilmese de, ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, kış aylarında şifa niyetine içilen havuçlu pırasa çorbası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Pırasa Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Pırasa çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. K vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Değişik çorba tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Pırasa Çorbası için

Malzemeler

  • 500 gr pırasa
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Terbiye için:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Pırasa Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.
  2. Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.
  3. Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  4. Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın ve tereyağını eritip üzerine gezdirin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Pırasa çorbasını, yanına çok yakışan fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kullanacağınız pırasaların, kalık kabuklu olmamasına özen gösterin.
  • Çorbanın içerisine bir tutam toz şeker ekleyin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Çorbayı hazırlarken et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamı çok sıvı olursa, koyulaştırmak için azar azar un ilave edin.
  • Tortuları gidermek için, terbiyesini eklemeden önce bir kez mikserden geçirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo