ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ PEZÜKLÜ TOYGA ÇORBASI

Pezüklü toyga çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pezüklü toyga çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı kırık yarma
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 6 dal pezük (pazı)
  • 1 soğan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

Üzeri için

  • 15 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Pezüklü toyga çorbası Nasıl Yapılır

Yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek 40 dakika pişirin. Pişerken gerekirse sıcak su ekleyin.

Pazı yapraklarını 1 parmak kalınlığında doğrayıp çorbaya ekleyin. Tuz ile tatlandırın.

Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta ve sütü karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve orta ateşte kaynatmadan ısıtın. Çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadar alıp karışıma ekleyin ve bunu yarmaya karıştırın.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağı ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuru nane ekleyin ve çorbanın içine karıştırın.

Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın. Çorbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Pazı bulamazsanız, aynı şekilde ıspanak kullanabilirsiniz. Kırık yarma; aşurelik buğdayın kırılmış halidir. Bulamazsanız, aşurelik buğdayı kahve değirmeninde çekerek kendiniz elde edin. Değirmende çekerken çok ufak yapmayın. Bir iki kez çekmeniz yeterli olacaktır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.