PATLICANLI EKŞİLİ ÇORBA

0 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı ekşili çorba tarifi için malzemeler
  • 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı kırmızı mercimek 6.5 su bardağı su 1 orta boy patlıcan 2 çorba kaşığı salça 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Tuz
Patlıcanlı ekşili çorba hazırlanışı

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin.

* Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın.

* Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin.

* Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:47:57

bizim yöreemize ait ekşili çorba var o tada benzer bir tadı vardı. Süperdi gerçekten.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!