ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ PANCAR ÇORBASI

PANCAR ÇORBASI

6 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancar çorbası tarifi için malzemeler
  • 2 pancar 6 su bardağı su 1 kahve fincanı sarı mercimek 2 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 su bardağı süt Beyazpeynir
Pancar çorbası Nasıl Yapılır

Pancarların kabuklarını soyup dilimleyin. Mercimekleri yıkayıp süzün. Peyniri ufalayın.

Pancarları bir tencereye ya da düdüklü tencereye aktarın. Mercimek, mısırözüyağı ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklü tencerede pişiriyorsanız, yeterince buhar birikince kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Çorbayı ocaktan alıp blendar’la pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar kaynar süt ilave ederek inceltin. Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın. Tuzla tatlandırın. Servis bardaklarına paylaştırın. Dilerseniz ufalanmış beyazpeynir ilave edin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:47:59

bu çorbanın 1 özelliği daha varmış. oda bardakta içilmesi :) enteresan geldi ama çok zevkli oluyor

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.