ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ OĞMAÇ ÇORBASI

Oğmaç çorbası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Oğmaç çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 30 gr tereyağı

Oğmaç çorbası Nasıl Yapılır

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açarak et suyunu ilave edin. Pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan minik toplar hazırlayın. Suyu tencerede kaynatın. Hamur toplarını ilave edin. Sütü azar azar ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Tereyağını tavada eritip kırmızı pul biberi kavurun. Çorbaları kaselere alın. Üzerine tereyağını gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.