ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ OĞMAÇ ÇORBASI

Oğmaç çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Oğmaç çorbası tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı buğday unu 1 çay bardağı et suyu 3 su bardağı süt 3 su bardağı su Tuz
  • karabiberÜzeri için:1 tatlı kaşığı pulbiber 10 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Oğmaç çorbası Nasıl Yapılır

Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin. Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın.

Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin. Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:43:31

emeğinize sağlık cok güzel görünüyorlar..

guvenli12.10.2016 16:49:28

Çok sevdiğim bir çorba tarif için teşekkürler ellerinize sağlık

Misafir12.10.2016 16:55:05

denemek için sabırsızlanıyorum

Misafir12.10.2016 16:57:36

teşekkür ederim

Misafir12.10.2016 16:57:38

ablamaaaaaaaaaa yaptım oleyyyyyyyyyyy

Misafir12.10.2016 17:01:29

çok güzel yapmışşınız

Misafir12.10.2016 17:04:22

cupcakeleri deneyen varsa nasıl oldugunu soyleyebilir mi cok guzel gorunuyorlar

Misafir12.10.2016 17:09:48

denemek için sabırsızlanıyorum

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.