ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ MİLFÖYLÜ SOĞAN ÇORBASI

Milföylü soğan çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Milföylü soğan çorbası tarifi için malzemeler

  • 500 gr soğan 4 kare milföy hamuru 25 gr margarin 1 su bardağı beyaz şarap 6 su bardağı et suyu 3 dal maydanoz 3 dal dereotu 1 yumurta sarısı Tuz

Milföylü soğan çorbası Nasıl Yapılır

Soğanları soyup ince ince doğrayın. Margarini tencerede eritin. Soğanı ilave edip pembeleştirin. Şarapla ıslatıp buharlaşıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.

Et suyunu ve tuzu ilave edip soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanoz ve dereotu dallarını mutfak ipliği ile bağlayıp kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Tencereyi ateşten alıp yeşillik demetini çıkarın.Çorbayı ısıya dayanıklı servis kâselerine paylaştırın.

Milföy hamurunu unlanmış zemine alıp kâselerden biraz daha büyük olacak şekilde merdane ile açın. Hamurlarla kâselerin ağız kısmını kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın. Hamurların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hamurun üzeri altın rengini alana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:37:43

super gozukuyor bu cuma misafirlere deneyecegim

guvenli12.10.2016 16:48:09

bugun askerlik arkadaşlarım geliyor bizde onlarda deneyeceğiz :) teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.