ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ MANTAR ÇORBASI

MANTAR ÇORBASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Birkaç dal kekik
  • 400 gr taze kültür mantarı
  • 850 ml sebze suyu
  • 200 ml krema
  • Tuz

Üzeri için

  • Kruton
Mantar çorbası Nasıl Yapılır

Mantarları temizleyip tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tereyağının yarısını tencerede eritin. Kıyılmış soğan, sarımsak ve taze kekiği ekleyerek yumuşayana kadar kavurun. Mantarları sudan çıkarıp süzün ve soğana ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kaynatın. Tuzla tatlandırın. Kremayı da ekleyerek 3 dakika daha pişirin. Çorbayı blender’la ezin. Çorbayı kruton ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!