ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ MANTAR ÇORBASI

MANTAR ÇORBASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Birkaç dal kekik
  • 400 gr taze kültür mantarı
  • 850 ml sebze suyu
  • 200 ml krema
  • Tuz

Üzeri için

  • Kruton
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Mantar çorbası Nasıl Yapılır

Mantarları temizleyip tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tereyağının yarısını tencerede eritin. Kıyılmış soğan, sarımsak ve taze kekiği ekleyerek yumuşayana kadar kavurun. Mantarları sudan çıkarıp süzün ve soğana ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kaynatın. Tuzla tatlandırın. Kremayı da ekleyerek 3 dakika daha pişirin. Çorbayı blender’la ezin. Çorbayı kruton ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!