ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ LAHANALI PİRİNÇ ÇORBASI

Lahanalı Pirinç Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahanalı Pirinç Çorbası tarifi için malzemeler

  • 250 gr lahana 1 çay bardağı pirinç 1 soğan 2-3 dal maydanoz 6 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı margarin Tuz
  • karabiber

Lahanalı Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır

Lahanayı ince şeritler halinde doğrayıp süzgece alın. Bol suyla yıkayıp süzün. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu ince ince doğrayın.
Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Lahanaları ilave edip 3-4 dakika kavurun. Et suyunu ekleyip kaynatın. Pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Pirinçler iyice yumuşayınca ateşten alın. Maydanozu çorbanın üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Şefin Yorumu : Lahana, hiçbir besinde bulunmayan U vitamini içeren çok değerli bir sebze. Mide ve bağırsak iç yüzeylerini koruyan bu vitamin sayesinde bu organlardaki yaraları hemen iyileştiriyor. Ülserin ilacı olarak bilinen lahana, idrar söktürücü özelliğe de sahip; ayrıca gözleri güçlendiriyor.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:14

Karadenizde yediğim bir çorbayı burada görmek elbette çok hoşuma gidiyor. Çok teşekkür ederiz.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.