ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KURŞUN AŞI ÇORBASI

Kurşun aşı çorbası

Kurşun aşı çorbası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurşun aşı çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek (Suda ıslatılmış)
  • 1 çay bardağı nohut (Suda ıslatılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 arpacık soğan
  • 2 sivri biber (İnce doğranmış)
  • 1 büyük domates (Küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Köftesi için

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber

Üzeri için

  • Sumak

Kurşun aşı çorbası Nasıl Yapılır

  • Mercimek ve nohudu ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın. Köftesi için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kaba alıp yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  • Bir tencerede tereyağını eritip arpacık soğanları kavurun. Biberleri, domatesi ve salçayı ekleyip 5 dakika pişirip sıcak suyu ilave edin. Kaynamaya başladığında hazırladığınız bulgur köftelerini, haşlayıp süzdüğünüz mercimek ve nohutu ekleyin. Tuz ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15- 20 dakika pişirin. Üzerine sumak serperek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.