ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KREMALI BEZELYE ÇORBASI

Kremalı bezelye çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı bezelye çorbası tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı hafif haşlanmış bezelye
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı krema
  • -Pazılı ve çedar peynirli tost
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 2~3 yaprak pazı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Kremalı bezelye çorbası Nasıl Yapılır

Hafif haşladığınız bezelyeye, dörde böldüğünüz soğan, pirinç ve suyu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynatın. Bezelyeler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip bir taşım daha kaynatın. Pazılı ve çedar peynirli tost için iri doğradığınız pazı ve rendelenmiş çedar peynirini bir kasede karıştırın. Harcı tost ekmeklerinin arasına yerleştirip üzerine tereyağı sürün ve tost makinesinde kızartın. Kızaran tostu üç dikdörtgen elde edecek şekilde dilimleyin. ikiye kesin. Çorbanızı yanında tostla sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.