ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KARNABAHAR ÇORBASI

Karnabahar çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnabahar çorbası tarifi için malzemeler

  • ¼ su bardağı un
  • 30 g tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 4 parça pastırma
  • 1 defne yaprağı
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 kereviz
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz yaprakları
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar çorbası Nasıl Yapılır

Tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ekleyip kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave edip birkaç dakika pişirin. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşamaya başladığında küçük kesilmiş pastırma, tuz, karabiber ve maydanoz yapraklarını ilave edip servis yapın.

Un bazlı çorbaları hazırlarken unu kısık ateşte kavurun. Böylece açık renkli çorbalar hazırlamış olursunuz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.