ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ HÜNKÂR ÇORBASI

HÜNKÂR ÇORBASI

8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hünkâr çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 bayat ekmek içi 1 su bardağı süzme yoğurt 8 su bardağı et suyu Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber 2 çorba kaşığı margarin
  • tuz
Hünkâr çorbası Nasıl Yapılır

Ekmek içini ufalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekrar karıştırın.
Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.
Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.


Şefin Yorumu :
BAYAT EKMEKLERİ ATMAYIN!
Bayat ekmekleri değerlendirmek için, son derece sağlıklı ve besleyici bir çorba örneği. Bayat ekmekleri robotta ezip galeta unu olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!