ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ FESLEĞENLİ VE DOLMALIK FISTIKLI BALKABAĞI ÇORBASI

Fesleğenli ve dolmalık fıstıklı balkabağı çorbası

Fesleğenli ve dolmalık fıstıklı balkabağı çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fesleğenli ve dolmalık fıstıklı balkabağı çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 soğan 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 g bal kabağı 
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 2 litre et veya tavuk suyu (veya sade su)
  • 200 g labne peyniri 
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 
  • Deniz tuzu 

Üzeri için:

  • 1-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 1-2 dal fesleğen 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 

Fesleğenli ve dolmalık fıstıklı balkabağı çorbası Nasıl Yapılır

  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde kesilmiş bal kabağını ilave edin. Birkaç dakika kavurun. Daha sonra havuç ile patatesi de aynı şekilde doğrayıp tencerenin içine ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın rendelenmiş muskatı, taze çekilmiş karabiberi ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatın. En son ayrı bir yerde çırpmış olduğunuz krem peyniri ekleyin. Blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  • Üzeri için zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstık, çok ince kıyılmış sarımsakları ve çok ince kıyılmış fesleğenleri kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine dolmalık fıstıklı,fesleğenli ve sarımsaklı yağı gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.