ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ET SUYUNA HAVUÇ ÇORBASI

Et suyuna havuç çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Et suyuna havuç çorbası tarifi için malzemeler

  • 5 havuç 500 gr kuzu gerdan 6 su bardağı su 1 soğan 1 kereviz 2-3 dal maydanoz 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı süt kreması Tuz
  • kırmızı tozbiber

Et suyuna havuç çorbası Nasıl Yapılır

Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin. Kuzu etini tencereye alın. Soğan, kereviz, limon suyu, maydanoz, tuz ve 6 bardak suyu ilave edin. Kapağı açık olarak kaynatıp üzerinde biriken köpüğü kevgirle alın. Tencerenin kapağını kapatıp et yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp kemiklerinden ayırın ve küçük küçük doğrayın. Çorbayı süzerek ayrı bir tencereye alın.
Havuçları temizleyip iri iri doğrayın ve çorbaya ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçları kevgirle alıp robotta ezin. Elde ettiğiniz havuç püresini ve doğranmış etleri çorbaya ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Süt kremasını ekleyip karıştırın ve corbayı ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp üzerine kırmızı tozbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : GÜZELLİK VE SAĞLIK İKSİRİ HAVUÇ!
Canlı ve ipeksi bir cilde sahip olmak için hergün düzenli olarak havuç yiyin. Günde 1 orta boy havuç yeterli. Bu değerli sebze ayrıca gözlerin, sindirim sisteminin ve karaciğerin de dostu.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:42

Et suyu ile nekadar az tat verebilirki? mükemmel bir tarif bence. sağolun

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.