ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ERZİNCAN ÇORBASI

ERZİNCAN ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erzincan çorbası tarifi için malzemeler
  • 150 gr taze fasulye 150 gr kıyma 1 çorba kaşığı domates salçası 4 su bardağı su 3 diş sarımsak 50 gr erişte 5-6 dal dereotu 5-6 dal maydanoz Yarım su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı nane 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz
  • karabiber
Erzincan çorbası Nasıl Yapılır

Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.

Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.

Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.

Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:43

Erzuruma gideceğim ve bol bol yaptıracağım bir çorba :) teşekkür ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.