ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Düğün çorbası tarifi için malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı koyun eti
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Pul kırmızı biber

Düğün çorbası Nasıl Yapılır


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Etleri yıkayıp büyük bir tencereye alın. Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Etleri  tel tel ayırın.

Tereyağının yarısını ayrı bir tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak et suyunu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynatıp etleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kapağı yarı açık olarak 5-6 dakika daha pişirin. 

Terbiyesi için, limon suyu ve yumurta sarısını bir kapta çırpın. Çorbayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce terbiyeyi azar azar dökerek karıştırın. Bir taşım daha kaynatın. Kalan margarini eritip pul kırmızı bibiber ve naneyi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.