ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI MERCİMEK ÇORBASI

BUĞDAYLI MERCİMEK ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğdaylı mercimek çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı aşurelik buğday 6 su bardağı et suyu 1 tutam safran 2 çorba kaşığı soya yağı Tuz
Buğdaylı mercimek çorbası Nasıl Yapılır

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:55

iyice kaynatıldığında süper bir tat oluyor. bence tatmayanlar tatsın. zararlı çıkmazlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.