ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI ISPANAK ÇORBASI

Buğdaylı ıspanak çorbası

Buğdaylı ıspanak çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğdaylı ıspanak çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 demet ıspanak
  • 4-5 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml krema

Servis için

  • Çırpılmış krema

Buğdaylı ıspanak çorbası Nasıl Yapılır

  • Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız kabağı ilave edip, kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Haşlanmış buğday ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın.
  • Çorba kaynamaya başlayınca ince kıydığınız ıspanak, fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirin. Tüm sebzeler tamamen yumuşadığında kremayı ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Servis kaselerine paylaştırıp üzerini çırpılmış krema ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.