ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BÖREK ÇORBASI

> BÖREK ÇORBASI
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Börek çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr az yağlı kıyma 1 soğan 500 gr kemiksiz kuzu but 2 su bardağı un 1 kg yoğurt 2 yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz
  • nane
  • karabiber
  • kırmızı tozbiber
Börek çorbası Nasıl Yapılır

Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tencerede 1 kaşık tereyağını eritip kıymayı kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kuzu etini kuşbaşı doğrayıp kavurun. Tuz serpip haşlanmış nohudu ekleyin. Üzerini geçinceye kadar sıcak su ekleyip pişirin.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 1 yumurta, tuz ve azar azar ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Parçalardan birini çok ince olmayacak şekilde açıp kıymalı malzemenin yarısını üzerine serpin ve yayın. Yufkayı oklavaya sarıp oklavayı çıkarın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

Rulo yufkayı 2 santimlik parçalar halinde kesin. Her bir parçayı üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını bastırarak kapatın. Hazırladığınız mantıları etli nohuda ekleyip pişirip.

Yoğurt, tuz ve 1 yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kaşık ekleyip yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ilave edin. Naneyi 1 kaşık tereyağında kızdırıp üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:52

bu tarif linkini arkadaşım attı. Denemeyi düşünüyorum. Teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.