ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BEZELYE ÇORBASI

Bezelye çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelye çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı bezelye
  • 3 yemek kaşığı soğan
  • 15 gr tereyağı
  • 2 patates
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış nane
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Krema
  • Nane yaprağı
  • Dereotu

Bezelye çorbası Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında içinizi ısıtan sıcak bir sunum. Soğanı küp doğrağın ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patatesi küp şeklinde doğrayın ve Küp Soğan ile birlikte 2 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bezelyeyi rendelenmiş sarımsağı ilave edin ve 20 dakika kaynatın. Naneleri tencereye ekleyin ve ocaktan alın. Çorbayı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Dilerseniz kıvamını açmak için sıcak su ilave edin.

Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerini krema, nane yaprağı ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.