ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BEZELYE ÇORBASI

Bezelye çorbası

Bezelye çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelye çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 g bezelye içi
  • 1 orta boy patates (Küp doğranmış)
  • 2 lt et suyu veya tavuk suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 g labne peyniri

Bezelye çorbası Nasıl Yapılır

  • Soğanı ince yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte karamelize olana kadar kavurun. Küp doğradığınız patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra sıcak et veya tavuk suyunu, bezelye içlerini, tuzu ve baharatını ilave edin. Orta ateşte, 20 dakika pişirin.
  • Ocaktan almaya birkaç dakika kala labne peynirine bir miktar çorbanın suyundan ilave ederek ılındırın ve çorbanın içine karıştırarak ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.