ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BEZELYE ÇORBASI

> BEZELYE ÇORBASI
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelye çorbası tarifi için malzemeler
  • 500 gr bezelye
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Bezelye çorbası Nasıl Yapılır

Bezelyeyi ayıklayın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanları tencerede zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye ve tavuk suyunu ilave ederek orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Bezelyeleri suyu ile birlikte blender’a alarak pürüzsüz hale getirin. Çorbayı tekrar tencereye aktarın ve kremayı ekleyin. 2 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Çorbayı kaselere alın. Üzerini krema ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:49:37

tarif için teşekkürler ellerinize sağlık

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.