Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası
27 Kasım 2022

Kış sebzesi olarak bilinen karalahana, ülkemizde en çok Karadeniz'de yetiştirilir. Çorbasıyla meşhur olan bu besin, pilav ve salataların içinde de kullanılır. C vitamini bakımından zengin olduğu için, kalp hastalarına önerilen besinler arasındadır. Sindirim sistemini düzenleyerek, depresyon ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde  önemli bir rol oynar. Trabzon ile özdeşleştirilen karalahana çorbası, ayda bir kez tüketildiğinde mide rahatsızlıklarını da büyük ölçüde azaltır. Malzemeleriniz hazırsa, karalahana çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Karalahana Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Kemik gelişimini destekleyen karalahana çorbasını diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de sofralarınızda popüler çorba tariflerine yer vermek istiyorsanız, zengin besin değeriyle sunulan ev yapımı işkembe çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Karalahana Çorbası için

Malzemeler

  • 1 demet karalahana
  • 200 gr haşlanmış barbunya
  • 2 soğan
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 acı kuru kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber
Karalahana Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak karalahanayı ince ince doğrayın ve üzerine tuz serpip biraz ovun.
  2. Bu esnada tereyağı ile zeytinyağını tencerede ısıtın. Üzerine önceden doğranmış yemeklik soğanları ekleyip soteleyin.
  3. Soğan yumuşayınca karalahanayı ilave edin. Karışımın içerisine 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
  4. Karalahanalar yumuşayınca kırmızıbiber, barbunya ve mısırı ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Karalahana çorbasını, ev yapımı mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Karalahana ve mısırın taze olmasına özen gösterin. Böylece çorbanızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce karalahanayı mutlaka tuz ile ovun. Bu sayede acı tadını önleyebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamlı olması için karalahananın yumuşadığından emin olun.
  • Çorba kaynamasına rağmen karalahanalar yumuşamadıysa, üzerine azar azar su ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo