ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BADEMLİ TAVUK ÇORBASI

BADEMLİ TAVUK ÇORBASI

8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli tavuk çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 bütün tavuk
  • 10 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 200 gr toz badem
  • 1 çay kaşığı safran
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 nar
  • Tuz
Bademli tavuk çorbası Nasıl Yapılır

Safranı 1 kahve fincanı sirkeli suda 2 saat bekletin. Tavuğu su ile yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp 8 bardak tavuk suyunu ayırın. Tavuğun deri ve kemiklerini ayırıp etlerini didikleyin.

Tavuk suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Pirinci yıkayıp ekleyin ve kısık ateşte 25 dakika pişirin. Bu arada tavada tereyağını eritip toz bademi hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışımı yağıyla birlikte çorbaya ilave edin. 15 dakika daha pişirin.

Bir kasede nişastayı yumurta sarılarıyla çırpın. Limon suyunu ekleyin. Terbiyeyi biraz tavuk suyu ile inceltip karıştırarak çorbaya yavaş yavaş ekleyin.

Safranı suyu ile birlikte çorbaya karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Servis kasesine önce didiklenmiş tavuk etlerinden paylaştırıp üzerine çorbayı ekleyin. Nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:40:49

deniz atı

guvenli12.10.2016 16:49:38

tarif için teşekkürler ellerinize sağlık

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!