ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ARABAŞI

ARABAŞI

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arabaşı tarifi için malzemeler
  • 6 su bardağı tavuk suyu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber TuzHamur malzemesi: 4 su bardağı un 3.5 su bardağı su Tuz
Arabaşı Nasıl Yapılır

Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.

Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.

Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:49:06

Unla yapıldığını bilmiyordum. Şuanda tarife iyice baktım ve çok güzel duruyor. Bakalım nasıl olacak

Misafir12.10.2016 16:57:24

arabaşı Kayseri bölgesinde cok yapılır.. fakat arabaşının çorbası böyle degıldır..hamuru tercıhe göre yanında yenır...ama çorbası cok lezzetlıdır...çorbasını yaparken tüm tavuk bol kırmızı bıber , pul bıber ıle ıyıce haslanır daha sonra haslanan tavuk elle iyicelif lif olacak sekilde dıdıklenır..baska tencerede bol un ve yag ıyıce kavrulup tavugun suyu azar azar katılır dıdıklenen tavuklarda ıcıne atılır limon suyu ilave edılır.. özelliği bol acılı ve bol eksili olmasıdır.Bu yüzdende özellikle kıs aylarında tercıh edılir.Çorbası kıvamlı olur ..daha sonra sogutulmus olan hamurlar ıcine atılıp hamuru cıgnenmeden yutularak içilir..

Misafir12.10.2016 16:59:26

hamurun tarifi şöyle olacak; 6 bardak su ile 1,5bardak un pişirilecek yeteri kadar tuz ile tatlandırın,sıcakken tepsiye dökün ve soğuyunca servis edin.

Misafir12.10.2016 17:11:03

bu arabaşı tarifi yanlış onun içinde tavuk parçaları olur ve fırında pişmez tencerede pişirilip tepsiye dökülür soğuduktan sonra baklava dilimi olarak kesilr ve çorbaya batırarak yutulur

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.