Bal Kabağı Çorbası
02 Ocak 2024

En çok tatlısıyla damaklarda tatlanır. Balkabağı kabak ailesinin kuzeni olup, ne tam bir sebze ne tam bir meyvedir. Ekim ayında tezgahlarda yerini alan, yılbaşına doğru zirve yapan balkabağı, bahar aylarına kadar tüketilebilir. Anadolu’da çeşitli yemeklerde de kullanılan balkabağı, çorba, tart, kızartma, börek, püre hatta hayal gücünüzün elverdiği sebzelerle ızgarada pişirilebilir, et ve tavuk yemekleriyle çeşitlendirilebilir. Balkabağının tohumları tıpkı ay çekirdeği gibidir. Çekirdekler balkabağının içindeki yumuşak turuncu meyveden çıkarılır. Tuzlu bir sosla kaplanır ve uzun süre düşük sıcaklığa ayarlı fırında pişirilerek ayçekirdeği gibi yenilebilir. Potasyum, magnezyum, demir ve çinko deposudur. Bir gram balkabağı çekirdeğinde bulunan protein bir bardak sütle eş değerdir.

Malzemeler hazırsa, Şef Başak Öngel'in videolu anlatımıyla bal kabağı çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bal Kabağı Çorbası için

Malzemeler

  • 3 dilim bal kabağı 
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • Zeytinyağı 
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı kırmızı biber
Bal Kabağı Çorbası

Nasıl Yapılır

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo