Tepside Biberli Ekmek

Tepside Biberli Ekmek
01 Mart 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tepside Biberli Ekmek için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 3 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Susam
Tepside Biberli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Süt, zeytinyağı ve suyu bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Tuz ve şeker ekleyin. Un ve maya ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Üzeri için soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  3. Salça ve kırmızı pul biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırın, kavurup soğumaya bırakın. Mayalan hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  4. Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı ve kalın doğradığınız biberleri ekleyin. Son olarak susam serpip önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Tepside biberli ekmekleri kahvaltı da sunacaksanız, acılı sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Klasik biberli ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo