ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ YILDIZLARIN ALTINDA KEKİ

Yıldızların Altında Keki

Yıldızların altında keki

Kış meyveleriyle hazırlayacağınız şahane bir kek 🍰

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Yıldızların Altında Keki Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 1.5 bardak un (Elenmiş)
  • 3/4 bardak toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı (Dövülmüş)
  • 8 g (1 paketten biraz az) kabartma tozu
  • 3-4 damla limon suyu

Krema için

  • 2.5 bardak süt
  • 3/4 bardak toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı (dövülmüş)

Servis için

  • Nar
  • Yıldız kurabiyeler (tarifi “Kurabiye Kutusu”nda)
  • Pudra şekeri

Yıldızların Altında Keki Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yoğurt, zeytinyağı ve antep fıstığını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Kabartma tozunun üzerine 3-4 damla limon sıkıp tüm malzemeyi karıştırın.
  • Pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına (22-24 cm) döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince kalıptan alarak servis tabağına aktarın.
  • Krema için süt, şeker, nişasta ve kakaoyu tencereye alıp sürekli karıştırarak ceylan gözü olana kadar pişirin. Ocaktan alıp Antep fıstığı parçalarını içine atın ve kabuk yapmaması için karıştırmaya devam edin.
  • Oda sıcaklığına gelince kekin üzerine kremayı dökün. Kaşığınızın tersiyle yayarak güzel bir görüntü oluşturun.
  • Narlardan çerçeve yapıp üzerine yıldız kurabiyeler serpiştirin. Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri eleyerek süsleyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!