ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ VANİLYALI SÜT REÇELİ

Vanilyalı Süt Reçeli

Vanilyalı süt karameli (Süt reçeli)

Vanilyanın muhteşem kokusu ve karamel rengiyle çok lezzetli bir tarif ile karşınızdayız.

Süt reçelini, sütlü - kahveli içeceklerinizde, kurabiye tariflerinizde, dondurmanın yanında, pasta kreması veya yalnızca ekmek üstünde kahvaltılık olarak kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Vanilyalı Süt Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 l tam yağlı süt
  • 1 bardak toz şeker (Tercihen vanilya aromalı)
  • 1,5 tatlı kaşığı vanilya özütü

Vanilyalı Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

  • 2 çay kaşığı karbonat Sütü ve şekeri derin bir tencereye alıp tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca karbonatı ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. (Karbonattan dolayı süt kabaracağı için derin bir tencere seçin ve sürekli karıştırın.)
  • Vanilyayı da ekleyerek yaklaşık 45 dakika - 1 saat kadar sık sık karıştırarak pişirin. Pürüzsüz bir kıvama ve bal köpüğü - karamel rengine geldiğinde ocaktan alarak kavanozlayın.
  • Pişirme süresi uzadıkça rengi koyulaşacaktır, istediğiniz kıvama göre süreyi belirleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra ağzı kapalı olarak buzdolabında 3 - 4 hafta muhafaza edebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!