ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ TATLI KIŞ EKMEĞİ

Tatlı Kış Ekmeği

Tatlı kış ekmeği

Kış sofralarınıza lezzet katacak nefis ekmek tarifi 🍞

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Tatlı Kış Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 4.5 bardak un (Elenmiş)
  • 100 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 10 g (1 paket) instant maya
  • 2 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 1/2 bardak ılık su
  • 1/2 bardak ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal (İsteğe bağlı)
  • 1/4 çay kaşığı toz karanfil (İsteğe bağlı)
  • 1/4 çay kaşığı muskat rendesi (İsteğe bağlı)

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
  • 200 g ceviz (İri dövülmüş)

Servis için

  • Pudra şekeri 
  • Kurutulmuş portakal dilimleri
  • Lavanta dalları

Tatlı Kış Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ve sütü karıştırarak mayayı içinde aktive edin.
  • Un, tuz, toz şeker ve tüm baharatları geniş bir kapta karıştırıp ortasına bir havuz açın. Mayayı, yumurtaları ve tereyağını ekleyip kontrollü bir şekilde yoğurun. 
  • Tezgahı hafifçe unlayıp hamuru tezgaha alın. Yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde tekrar yoğurup hamuru toparlayın ve 2 eşit bezeye bölerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • 2 fırın tepsisini pişirme kağıdı serip hazırlayın. Hamurları ayrı ayrı fırın tepsilerinde önce uzun silindir yapıp sonra çelenk haline getirin.
  • Tepsilerin üzerlerini örtüp 30 dakika kadar oda sıcaklığında dinlenmeye bıraktıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp cevizle kaplayın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Hediyelik olarak da hazırlayabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!