ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ SOMONLU TAVA KEKİ

Somonlu Tava Keki

Somonlu tava keki

Somon pratikliğiyle lezzetli bir tava keki tarifi.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Somonlu Tava Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 3/4 bardak süt (Oda sıcaklığında)
  • 3/4 bardak un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 damla taze limon suyu

Üzeri için

  • 100 g füme somon
  • 1 adet küçük boy soğan (Halka dilimlenmiş)
  • 1 adet küçük boy chili biber (Küçük doğranmış)
  • Taze fesleğen
  • Kapari
  • Kuru naneli sızma zeytinyağı
  • Pul biber
  • Mayonez 

Somonlu Tava Keki Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları tuzla çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra üzerine 3-4 damla limon suyu sıkın. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. 
  • 24-26 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağı koyup ocakta biraz ısıtın. Harcı tavaya döküp ağzını cam bir kapakla kapatın.
  • Kısık ateşte, her iki tarafı da pofuduk bir şekilde kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.
  • Oda sıcaklığına gelince somon, soğan ve chili biber, kapari, taze fesleğen, baharat, zeytinyağı ve arzuya göre mayonez ile süsleyerek servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!