ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ PEYNİRLİ ŞİNİTZEL

Peynirli Şinitzel

Peynirli şinitzel

Peynirin verdiği lezzetle ortaya çıkan enfes bir tat..

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Peynirli Şinitzel Tarifi İçin malzemeler

  • 4 küçük parça piliç bonfile (İnceltilmiş)
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta (Çırpılmış)
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 g yumuşak beyaz peynir
  • 1 adet limon (ince dilimlenmiş)
  • Zeytinyağı (Kızartmak için)

Servis için

  • 4 yaprak marul
  • 4 adet kestane mantarı (Dilimlenmiş ve sotelenmiş)
  • 2 adet kırmızı soğan (Halka doğranmış ve ızgara edilmiş)
  • Taze kekik
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tane pembe karabiber
  • Pide dilimleri

Peynirli Şinitzel Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri tuzlayıp sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Zeytinyağında iki taraflarını da 2 - 2,5 dakika kızartın.
  • Pane şinitzelleri fırın tepsisine alıp üzerlerine salça sürün ve beyaz peyniri ufalayın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir eriyene kadar pişirin. Fırından alıp eriyen peynirin üzerine limon dilimleri sokun.
  • Marul yaprakları üzerinde servis tabaklarına alın. Taze kekik ve baharatları serpip sote mantar, ızgara soğan ve pide dilimleri ile sıcak servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!