Patlıcanda Yumurta

İster kahvaltıya, ister diğer öğünler için hazırlayacağınız pratik bir tarif önerisiyle karşınızdayım. Patlıcanda yumurtayı kısa sürede hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
Patlıcanda Yumurta Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet küçük boy topan patlıcan (İkiye kesilmiş)
- 1 adet orta boy yumurta
- Dereotu
- Sızma zeytinyağı
- Susam
- Pul biber
- Mavi haşhaş
- Pembe tane biber
- Deniz tuzu
Patlıcanda Yumurta Nasıl Yapılır?
- Patlıcanın üzerine çizikler atın. (Gerekiyorsa sırtını biraz kesip düzleştirin.)
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Tavaya biraz zeytinyağı koyup fırından çıkardığınız patlıcanı yerleştirin. Üzerini kaşıkla bastırarak bir çukur oluşturun. Buraya yumurtayı kırın.
- Tavanın üzerine kubbe şeklinde pişirme kağıdı ile kapak yapın. Kısık ateşte 15 dakika süreyle yumurta sabitlenene ama sarısı buruşmayana kadar pişirin.
- Dereotu, tuz, zeytinyağı ve baharatlar ile sıcak servis edin.
Dergide bu ay neler var?
YAZARIN DİĞER YAZILARI
EN ÇOK OYLANANLAR