ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ PATLICANDA YUMURTA

Patlıcanda Yumurta

Patlıcanda yumurta

İster kahvaltıya, ister diğer öğünler için hazırlayacağınız pratik bir tarif önerisiyle karşınızdayım. Patlıcanda yumurtayı kısa sürede hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Patlıcanda Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük boy topan patlıcan (İkiye kesilmiş)
  • 1 adet orta boy yumurta
  • Dereotu
  • Sızma zeytinyağı 
  • Susam
  • Pul biber
  • Mavi haşhaş
  • Pembe tane biber
  • Deniz tuzu 

Patlıcanda Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanın üzerine çizikler atın. (Gerekiyorsa sırtını biraz kesip düzleştirin.)
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Tavaya biraz zeytinyağı koyup fırından çıkardığınız patlıcanı yerleştirin. Üzerini kaşıkla bastırarak bir çukur oluşturun. Buraya yumurtayı kırın.
  • Tavanın üzerine kubbe şeklinde pişirme kağıdı ile kapak yapın. Kısık ateşte 15 dakika süreyle yumurta sabitlenene ama sarısı buruşmayana kadar pişirin.
  • Dereotu, tuz, zeytinyağı ve baharatlar ile sıcak servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!