Nefis Yumurta Yemekleri: Ekonomik, Kolay ve Pratik 19 Yumurta Yemeği Tarifi

Yumurtalı tarifler: Yumurta ile yapılan yemekler nelerdir? İşte, sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceğiniz birbirinden lezzetli, kolay ve ekonomik 19 nefis yumurta yemeği tarifi:
Nefis Yumurta Yemekleri: Ekonomik, Kolay ve Pratik 19 Yumurta Yemeği Tarifi
07 Aralık 2020, 16:06

Yumurtanın sofralarımızdaki yeri bir başkadır. Kahvaltı sofralarında sık sık tüketilen yumurta, kek, kurabiye ve hamur işi tariflerinde de kullanılır. Yumurta A, B, D, E ve K vitamini bakımından zengin bir besindir. Yüksek protein içeriği sayesinde, sporcu beslenmelerinde de kendine yer bulur. Haşlama, poşe, fırınlama ve kızartma gibi farklı tekniklerle pişirilebilir. Peki, yumurta ile yapılan yemekler nelerdir? Sabah akşam demeden afiyetle yiyeceğiniz nefis yumurta tariflerini yazımızda derledik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına yumurtalı tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, sofralarınıza renk katacak 19 nefis yumurta yemeği:


  1. Menemen


Yumurtalı yemekler listemize, oldukça meşhur ve klasik bir tarifle başlıyoruz. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemen, 30 dakikada hazırlanan bir yemektir. Domates ve yumurtanın birleşimiyle hazırlanır.


  1. Kıymalı Yumurta


Kahvaltıda doyurucu bir şeyler hazırlamak istiyorsanız, kıymalı yumurta tam size göre. Hazırladığınız kıymalı yumurtayı, taze soğan gibi sebzelerle ve baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.


  1. Rafadan Yumurta


Kahvaltı sofralarından eksik olmayan besinlerden biri de haşlanmış yumurtadır. Rafadan yumurta, yumurtanın az pişirilmesiyle hazırlanır. İyi bir rafadan yumurta için, pişirme süresi 3 dakika olmalıdır.


  1. Çılbır


Genelde kahvaltı ve brunchlarda sunulan çılbır, çiğ yumurtanın sıcak suda pişirilmesiyle hazırlanır. Ortalama 20 dakikada hazırlanan ��ılbır, tereyağı ve baharatlarla birlikte sunulur.


  1. Egg Benedict


Amerikan mutfağında kahvaltı olarak sunulan benedict, haşlanmış yumurta, jambon ve hollandez sosuyla hazırlanır. Hazırlaması 30 dakika olan egg benedict, kızarmış ekmeğin üzerinde servis edilir.


  1. Poşe Yumurta


Poşe, yumurta, bazı balık türleri ve bazı sebzelerde kullanılan bir pişirme tekniğidir. Poşe yumurta, bir çeşit haşlanmış yumurtadır. Fakat yumurtanın sarısı sulu bir kıvamda bırakılır.


  1. Domatesli Omlet


Yumurta ve domates denildiğinde ilk aklımıza gelen menemen olsa da, domatesli omletin yeri bir başkadır. İnce bir şekilde hazırlanan omlet, lor peyniri ile birlikte sunulur.


  1. İspanyol Omleti


Yumurta yalnızca Türk mutfağında değil, dünya mutfaklarında da önemli bir yere sahiptir. İspanyol omleti tortilla de patata ismiyle de bilinir. İspanyol omleti yapımında patates, maydanoz, kırmızı biber ve acı sos kullanılır.


  1. Sebzeli Omlet


Bol sebzeli nefis bir omlet tarifine ne dersiniz? Patates, dereotu ve biberle hazırlanan sebzeli omleti, pırasa gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.


  1. Fırında Omlet


Klasik omlet tariflerinden sıkılanlar için, farklı bir tarifimiz var. Bol sebzeyle hazırlanan bu omlet, fırında pişirildikten sonra dilimler halinde servis edilir.


  1. Kabaklı ve Dereotlu Omlet


Kabak, dereotu, süt ve peynir ile hazırlanan bu omlet, kahvaltıların favorisi olacak. Yaklaşık 30 dakikada hazırlanan kabaklı ve dereotlu omlet tarifini, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirin.


  1. Frittata


İtalyan omleti olarak da bilinen frittata, ıspanak, biber, frenk soğanı gibi farklı sebzelerle hazırlanabilir. Kabaca anlamı kızartılmış olan frittata, farklı tarifler denemek isteyenler için ideal bir seçim olacak.


  1. Tavada Yumurtalı Tost


Fransız tostuna çok benzeyen tavada yumurtalı tost, kaşar peyniri, sucuk ve biber ile hazırlanır. Fakat tost ekmeği tost makinesi yerine tavada kızartılır.


  1. Kuşkonmaz Avokado ve Yumurtalı Sandviç


Kuşkonmaz, avokado ve yumurtayı bir araya getirdik. Öğle yemeklerinde sunabileceğiniz açık sandviçi, 20 dakikada hazırlayabilir, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.


  1. Sade Omlet


Birbirinden farklı omlet tariflerinden bahsetmişken, sade omlete yer vermesek olmaz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan sade omleti, 10-15 dakikada kolayca sunabilirsiniz.


  1. Deviled Eggs


İrlanda mutfağına özgü bir yemek olan deviled eggs, yumurtanın baharat ve sos eşliğinde sunulmasına denir. Atıştırmalık olarak sunulan bu yemek, ortalama 15-20 dakikada hazırlanır.


  1. Eggs Florentine


Poşe yumurta ve hollandez sos ile hazırlanan eggs florentine, sandviç ekmeklerinde sunulur. İçinde ıspanak ve sirkeye yer verilir. Eggs florentine, dünya mutfaklarında sevilen bir kahvaltılıktır.


  1. Fırında Yumurta


Domates, maydanoz ve lor peyniri ile hazırlanan fırında yumurta, haşlanmış yumurtanın farklı bir versiyonudur. Yumurta, sıvı bir kıvamda bırakılır.


  1. Yumurtalı Sandviç


Yumurtayla dolu nefis bir sandviç hazırlamaya ne dersiniz? Marul, mayonez ve salatalık turşusu ile zenginleştirilen yumurtalı sandviçleri, kalabalık sofralarda atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Yumurtalı tarifler
  2. Taze yumurta nasıl anlaşılır?
  3. Yumurta kabuğu nasıl kullanılır?
  4. Kolay kahvaltı tarifleri
  5. Karantina günleri için yemek tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo