Ayva Ve Kabak Çelengi

Ayva Ve Kabak Çelengi
19 Aralık 2022

Sevgili Elif Edes sizler için birbirinden pratik ve lezzetli, yenilebilir yılbaşı çelenkleri hazırladı. Yılbaşı için son derece leziz bir hediyeye hazır mısınız? Yeni yıl zamanı dünyanın değişik ülke ve kültürlerinde şans getirdiğine inanılan çember şeklinde ekmekler, kekler, tatlılar hazırlanması oldukça yaygındır. Ben de, 2023’ün hepimize şans, iyilik getirmesini dileyerek birbirinden lezzetli ve pratik yılbaşı çelenk önerilerimi beğeninize sunuyorum. Çelenkleri ister çay, kahve, yemek, yemek sonrası gibi eve gelen misafirlerinize hazırlayın, ister davetli gittiğiniz ev ziyaretlerine hediye olarak götürün. Vaktiniz az ise yeni yıl çelenklerini ve kupunu hazır alacağınız ürünler ile de hazırlayabilirsiniz.

Yıldız kurabiye çelengine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayva Ve Kabak Çelengi için

Malzemeler

Kabak için

  • 1 kg bal kabağı (Soyulmuş ve iri küp doğranmış)
  • 300-350 g toz şeker
  • 1-2 adet çubuk tarçın
  • 1-2 adet karanfil
  • 1 çay bardağı su

Ayva için

  • 2 adet ayva
  • 1 adet limon
  • 6-8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 çay bardağı su

Arası için

  • Manda kaymağı

Süslemek için

  • Ceviz
  • Nar tanesi
  • Antep fıstığı
  • Yıldız meyve
Ayva Ve Kabak Çelengi

Nasıl Yapılır

  1. Kabağı bir tencereye alarak şeker, su, tarçın ve karanfili ilave edin.  
  2. Kapağı hafif açık şekilde bir taşım kaynattıktan sonra altını kısın ve  kabak yumuşayana kadar 20 - 25 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Ayvaları soyun ve ortadan ikiye bölerek orta kısmını oyun. Kabuğunu ve çekirdeğini ayırın. Ayvaları kararmamaları için limonlu soğuk suya koyun. 
  4. Ayva kabuklarını ve çekirdeklerini ise bir tülbent içinde veya tencerenin dibine yayın. Ayvaların düz durabilmeleri için altlarından hafif keserek düzleyin ve içleri yukarı bakacak şekilde tencereye dik bir vaziyette yerleştirin. 
  5. Her ayvanın ortasına 1-2 yemek kaşığı şeker ve birkaç karanfil ile iki çubuk tarçın ilave edin ve bir su bardağı su ekleyerek ateşi açın ve bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 45 dakika süreyle ayvalar renk alana kadar pişirin. Arzu ederseniz içine 2-3 yemek kaşığı konyak ilave edin.
  6. Çelenk hazırlanışı için, kabak ve ayva tatlılarını alterne edilerek yuvarlak servis tabağına çember görüntüsü verecek şekilde dizin. Tatlıların sosundan üzerlerine hafifçe gezdirin ve aralara yer yer manda kaymağı yerleştirin.
  7. Renk vermek için ceviz, nar, Antep fıstığı, yıldız meyve gibi alternatifler kullanarak süsleyin. Son dokunuş olarak Hindistan cevizi rendesi veya pudra şekeri serpebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo